Италианските власти са арестували Матео Месина Денаро, който е най-издирваният мафиотски

...
Италианските власти са арестували Матео Месина Денаро, който е най-издирваният мафиотски
Коментари Харесай

Арестуваха лидера на Коза ностра - най-издирвания мафиотски бос в Италия

Италианските власти са арестували Матео Месина Денаро, който е най-издирваният мафиотски необут в Италия, оповестяват италианските медии.
Прочетете още
Месина Денаро, апетитен за водач на сицилианската мафия Коза ностра.  Той се укрива през 1993 година до момента в който е бил на отмора в морския курорт Форте деи Марми в Тоскана. Съден е задочно за десетки убийства и се приказва, че или е оглавил сицилианската мафия Коза ностра, или е избягал в чужбина.

„ Мога да изпълня цяло гробище с хората, които съм умъртвил “, споделят се хвалел постоянно Месина Денаро. Според Джакомо ди Джироламо, създател на биография на Месина Денаро, озаглавена „ Невидимият “, мафиотът е направил първото си ликвидиране на 20-годишна възраст. До 1996 година е умъртвил или се е опитал да убие 61 души. После броенето стопира заради липса на информация за идващите години.

Докато се укрива, Месина Денаро получава няколко доживотни присъди, в това число за присъединяване си в смъртоносните бомбени акции през 1993 година в Милано, Рим и Флоренция, и за отвличането, убийството и разтварянето в киселина на натрупа на младеж – наследник на мафиот предател.

Матео Месина Денаро е задържан в частната клиника La Maddalena в Палермо. Мафиотският необут е бил в лечебното заведение, " с цел да се подложи на лекуване ", съобщи командирът на карабинерите Роз Паскуале Анджелозанто.

„ Голяма победа за страната, която показва, че не се предава пред лицето на мафията “: по този начин министър председателят Джорджия Мелони разяснява новината за ареста на Матео Месина Денаро. „ Ден след годишнината от ареста на Тото Риина, различен водач на проведената престъпност е изправен пред правораздаването.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР